lørdag 4. april 2009

Dag 69: Volcano Arenal, Costa Rica

Costa Rica ekke heilt god på internett, så her kommer en oppdatering so far ...

Mandag va vi på Jay Leno, cruisa forbi køa med VIP-billettane vi fikk på Universal Studios lørdag ;D Vin Disel og Gavin Degraw va der, og det va veldig gøy!

Vi kom hit tirsdag, etter å ha sove seks tima på flyplassen i El Salvador ... Som vanlig når vi kom ut fra baggasjehentinga, stod det omtrent hundre taxi-sjåføra og venta på oss, begynne å bli lei av det no. Dro i alle fall inn til hovedstaden San Jose og tok inn på et ganske greit hotell.

Fant fort ut at Costa Rica e et rart land, minne ikke om nokken av dem vi har vært i tidligere. Nokken ting e like billig som i Thailand, mens andre ting kosta like mye som hjemme. Første kvelden vi kom, spiste vi bare ute, så måtte jo vi også sjekke casinoa her i byen, men i motsetning til i Las Vegas og Sydney, så e det bare en røykfull kjeller full av masse costa ricanera ;p Stakk like fort som vi kom. Vi bor i et ganske greit strøk, men likevel ekke det mulig å gå inn til hotellet uten å bli tilbudt dop 'You need something for your brain my friend, I have everything'.

Dagen etterpå va vi innom Nasjonalteateret, som lå like ved der vi bodde. Kikka oss litt rundt, men blei aldri heilt fascinert. På veien tilbake va det veldig, veldig mange som hadde på se røde fotball-drakte, og vi fant ut at det va storkamp mellom Costa Rica og El Salvador i VM-kvalikken. Kampen va utsolgt og rundt hotellet skulle folk ha opptil 400 krone for billetten. Tok til slutt taxi til stadion og kom inn for 150 krone. Sykt kul opplevelse, selv om stadion va ganske falleferdig. Virka som d va 50.000 der, men leste på nett at stadion bare tar 20.000. Med tanke på kor fullt d va, regna vi me der va mer enn 20k og litt av et liv! Costa Rica vant 1-0, sikkert til det beste for alle ... Stadion lå midt i ødemarka og det va ikke en lyktestolpe den nærmeste kilometern fra stadion til taxi. Så ut som ei slagmark gjor det også

I går reiste vi til vulkanen Arenal. Kunne få shuttlebuss til 250 krone, men når offentlig buss kosta 20, måtte vi jo bare prøve det. Va greit i begynnelsen det, men etterhvert va bussen så full at vi omtrent hadde folk på fanget og bussjåføren måtte nesten trykke igjen døra ... Og bussturen på 12 mil tok over fem tima!

No bor vi på et hotell der vi har herlig utsikt til vulkanen. Det stod en 19-åring fra Costa Rica i kassa, som bare ville prate, prate, prate, men når han endelig sjekka oss inn oppgraderte han heldigvis rommet vårt og slo av prisen :D Lika oss mye bedre her i dinne lille fjellbyen enn i hovedstaden. Det e veldig ulikt alt vi har gjort tidligere på turen, men vi forlenga nettopp oppholdet her. Veldig koselig plass (La Fortuna). Hotellet ligge ned i landsbyen, men om dagen stikke vi opp på et av luksushotella (kosta godt over 400 dollar å bo der, men bare 20 dollar dagen å vær der) og bada i dei varme kildane og sola oss. Regntida e såvidt igang i Costa Rica og det va dårlig når vi kom, men no har det tatt se opp litt, så vi fikk igjen litt farge i dag!

Ellers ekke det så mye å si, skal opp på ditta fine hotellet i morra også, så reise vi tilbake til San Jose i overmorra, før vi reise til Cuba på mandag. Der møte vi Ingunn, Erik, Randi, Amanda og Vetle :)

Bilde ja... kunne prøvd no, men e så trøtt. I morra, love å prøve da ;)

mandag 30. mars 2009

Dag 64: Hollywood, USA

(Torsdag): Gjor ikke så mye på dagen, tok mye buss og va ned i downtown, alt for å finne taco. Endte til slutt opp på en Wal-mart et stykke unna alt, og på bussen me omtrent 50 stk på, va vi dei eneste hvite. Det va litt uvant. Det va i alle fall der vi endelig fant taco fra Old el Paso (samme som hjemme), så vi kjøpte fire pakka, 36 lefse og plenty me tilbehør. Va godt me taco til middag.

(Fredag): Fredag va vi på Universal Studios. Det e egentlig mer en fornøyelsespark enn en studiotur, men det va veldig kjekt. Det første som skjedde da vi kom inn va at Jay Leno stod og intervjua folk, og i tillegg blei en av dei vi kom me fra hostellet intervjua. Kult, vi fikk billetta til showet i morra også, gler oss til det!

Vi tok ei lita runde rundt på studioet og fikk se kor dem spilla inn Desperate Housewifes (spilte inn når vi va der), og så settet til King Kong, Jurrasic Park, Haisommer og nokken scene fra the OC osv. Det va kult! I tillegg tok vi The Simpsons ride (4D rollercoaster), Jurrasic Park, The Mumie, også fikk vi se korsen dem laga til spesiall-effekte og sånt. Tida gikk utrolig fort og selv om vi dro fra hostellet klokka ni om morningen, va ikke vi tilbake før ti tima etterpå ;o Avslutta dagen me taco.

(Lørdag): Lørdag tok vi bussen ned til Venice Beach og va der nokken tima. Der va det like mye liv som vi hadde hørt på forhånd. Vi så først på en del gateshow, før vi kjøpte jordbær me kreeem på og satt oss ned å så på basketball-kampa :) Etterpå gikk vi bort på Muscle Beach og så på muskelmenn ;D Ekke så mye å si egentlig, va bare en veldig koselig dag ;p Dro hjem igjen å laga taco, før vi stakk på kino og så 12 rounds. Goood film :)

(Søndag): Har egentlig gjort alt som kan gjøres i Los Angeles dei siste 15 dagane, så i dag va vi på ei lita shoppingrunde. Først i Hollywood i butikka, så dro vi på et stort loppe-/vintage-marked som lå ved der vi bor. Det va såå utrolig masse kult der og vi endte opp me å kjøpe solbrille, smykke og et gammelt speilreflekskamera ;D Etterpå spaserte vi ned langs Fairfax, gikk innom nokken butikka, før vi endte opp på Farmers Market. Spiste en deilig lunsj me Voss-vann til ;) før vi tok vår siste shoppingrunde i USA ;p Hjemme venta taco. No har vi nettopp småpakka litt og e klar til Jay Leno i morra, før vi reise til Costa Rica seint i morra kveld.

Xoxo t&n