lørdag 14. mars 2009

Dag 48: Nadi airport

Ok, vi har no sjekka inn på flyet til Los Angeles. Va først på flyplassen i går for å høre om det va mulig, og da skulle dem ha 1200 FJD pp (7500 totalt), så vi sa nei. Så gikk vi innom skrankene og fikk vite at om vi kom fem tima før flyavgang i morra (altså i dag) så kunne vi kanskje få det fiksa for en drøy tusenlapp per pers om der va ledig på flyet ...

Så kom vi hit i dag, for andre gang på to daga, me all bagasje og pakket og klar. Venta først i en time, fikk vite flyet va fullt, men stod på standby. Så va det masse rot me visum og adresse i USA, og vi styra rundt i to tima til, før vi endelig fikk to sete på flyet. Da hadde vi laga så mye trøbbel og styra frem og tilbake at dem på et vis må ha glemt av betalinga, så akkurat no e vi sjekka inn på flyet som går om èn time, uten å ha betalt ei krone. Blir spennende å se ka som skjer frem til avgang, vi tar ingenting for gitt enda :P

Neste gang vi posta e vi enten glad og fornøyd i Los Angeles, eller skuffa på Fiji ...


Xoxo t&n!

fredag 13. mars 2009

torsdag 12. mars 2009

Dag 46: Fiji

Da e vi tilbake paa hovedoya etter aa ha bodd paa smaoyene dei siste fem dagane. S;ndags morgen blei vi plukka opp paa hostellet og kjort til Port Denarau, der baatane til Yasawa Islands gaar fra. Vi reiste forst til Beachcomber Island, ei lita oy som bare e 100 meter brei. Bodde der to netter. Veldig fin oy, men lite aa gjor foruten aa bade, sole se og drikke ol.. og vann. Overnattinga va vel primitiv den ogsaa, bodde trangt i jungelen me cirka hundre andre og der va verken vegga eller aircondition. I tillegg va gutte- og jentesengene delt me en strek paa midten. Der va baade mus, edderkoppa og masse mygg.

Etter to netter der, dro vi videre til Manta Ray Island et par tima lenger nord. Det skal vaer et av verdens beste dykkersted og der va korallrev overalt. Da vi kom maatte vi skrive under paa ei kontrakt om at vi fraskreiv hotellet alt ansvar dersom vi blei drept eller skada av villdyr, edderkoppa, giftslanga eller nokke som helst anna paa oya. I tillegg va det kompost-do, null aircondition og dusjen va under palmetraerna. Vi blei likevel vant til det og vurderte aa bli litt lenger, men det va fullt. Om natta sov vi i myggnett, etter aa ha brukt et lite kvarter paa aa drepe edderkoppa og jage firfislene ut av rommet.

Den andre dagen paa Manta Ray tok vi baat et lite kvarter og kom til en liten landsby paa ei gudsforlatt oy. Fra sjoen va det umulig aa i det heile tatt se at nokken bodde der, men der va likevel over hundre fastboende. Vi besokte skolen der, va innom alle klassane der og tok masse morsomme bilde! Nokken av barna paa 10-11 aar ga oss adressa si, og vi lovte aa sende dem en del av bilda seinere :) Det va rart aa se i grunn, dem klarte se stortsett uten strom og vann, og levde heilt isolert. Vi blei ogsaa guida innom det dem kalte Ladies market, nokke som va rart at dem hadde siden vi va dei eneste der, men naar vi gikk pakka alle dei 20 selgerane sammen og dei stelte i stand alt bare for oss. Morsomt! Det va samme gjengen som kom aa underholdt paa resorten paa kvelden ogsaa forresten.

Dagane brukte vi stortsett til aa slappe av i hengekoya, lage kokosnott-armbaand, skjell-smykke, bade, sole oss og lage spyd til geitejakta ;D Vi va mer skeptisk enn nokken gang naar vi kom dit, men det blei en kjempetur og vi hadde det veldig kjekt! Mott litt folk der ogsaa, som vi bor paa hostellet med paa hovedoya no :)

No bor vi paa et litt kjipt hostell, men i morra reise vi litt sorover paa oya og skal bo paa en plass me ei veldig fin strand og som mange andre har anbefalt (HVIS dei har aircondition ;))

Xoxo t&n!