torsdag 26. mars 2009

Dag 60: Hollywood, USA

(Søndag): Kjørte tidlig fra motellet i San Diego for å stikke innom Tijuana i Mexico ... Det e kjent for å vær mye dop og kriminalitet der, så vi va bare en kjapp tur der (selv om vi sleit en del med å finne veien tilbake til USA). Det va ikke nokke særlig å se, men kult å ha vært i Mexico :p

Satt oss i bilen igjen og kjørte til Newport Beach, kor 'The OC' kommer fra. Va der nokken tima og gikk tur på stranda og piren. Va ei runde på Balboa Market også, men det meste va stengt.. Det blei mye kjøring dinne dagen, men til slutt tok vi inn på et motell like ved Disneyland.

(Mandag): Stod opp tidlig og va i Disneyland allerede klokka elleve! Va nydelig vær og passe temperatur til formålet. Disneyland ligge ved siden av California Adventure (fornøyelsesparken) og vi hadde Park hopper-pass sånn at vi kunne bevege oss frem og tilbake mellom begge :) Hadde en rågøy dag, tok masse berg- og dal-bane, gikk på show og alt anna man gjør der :p Va der til det stengte og så avslutningsfyrverkeriet som va heilt magisk! Etter tolv tima i Disneyland va det seint og vi visste ikke kor vi skulle bo, så vi endte opp på et motellhotell like ved, stuptrøtte som vi va.

(Tirsdag): Sjekka ut fra motellet og spiste frokost på Starbucks på Long Beach. Kjørte litt rundt i marinaen og så på Queen Mary og litt sånt, før vi kjørte til Torrance Airport kor pappa nikolas hadde bestilt helikoptertur! :D Vi leide det i en time og fløy heilt fra Long Beach langs kysten, så alle strendene oppover til Santa Monica, før vi fløy innover i landet og så Beverly Hills, Bel Air, Hollywood, Los Angeles downtown (heilt inn til skyskraperane) og så det som va å se i området !!! Det va ekstremt kult, og til slutt fløy vi over flyplassen LAX, mens fly landa og tok av under oss ;D

Etter turen kjørte vi til Pasadena og hilste på Kari (slekt til nik), og henta visuma til Cuba, så no e det i orden. Ho viste oss veien til kinoen der ho bor, så vi så 'I love you, man!'. Kongefilm!

Vi sjekka til slutt inn på et motell på Hollywood Blv, men der måtte vi flytte fra allerede dagen etter. Vi blei vekt klokka seks av at mannen i rommet ved siden av rundjulte kjæresten, mens vi bare hørte smella og hyla fra ho ... Ikke så kjekt, men LA ekke akkurat byen å blande se inn i ting man ikke har nokke me å gjør. Sa bare fra til resepsjonisten, men det tok skremmende lang tid før det blei stille. Hørtes ut som om ho stakk av til slutt.

(Onsdag): I dag måtte vi ta et vemodig farvel med lynet vårt, som vi har hatt den siste uka. Har vært så utrolig deilig å ha bil og bare kjøre rundt dit vi vil (spesielt siden LA har så sykt store avstanda mellom alt), men no har vi gjort alt som går an å gjør her, så dei siste dagane får vi ta buss :)

No som vi e på sparebluss, e vi tilbake på hostellet (som faktisk ikke e billigere enn motell, men har felles bad, felles soverom og dårlige senge, tabbe av oss). Fikk oss til og med gratis lasagne til middag, så no e vi bare rommet å slappa av, før dei ti andre på rommet kommer tilbake ;D

Xoxo t&n!

VI HAR PRØVD Å LASTE OPP BILDE LENGE NO MEN DET GÅR IKKE :( VELDIG DÅRLIG INTERNETT! Kommer når vi får d til!

søndag 22. mars 2009

Dag 56: San Diego, USA

Fredag morgen sjekka vi ut fra Stratosphere i Las Vegas og kjørte til Red Rock Canyon. Der kjørte vi en 20 kilometer lang tur innover i the canyon, og kikka på landskapet og tok nokke kjekke turistbilde ;) Deretter satt vi oss i bilen igjen og kjørte fem-seks tima til, til vi kom til San Diego.

Hadde ikke bestilt eller kikka skikkelig på hotell i SD så vi kjørte først downtown, og der va det meste fullt for helga ... Så kjørte vi til et motell der vi fikk en ok pris, men resepsjonisten va så usannsynlig tjukk i haudet at vi stakk derfra ;P To tima etter at vi først kom til byen, endte vi endelig opp på et motell et lite stykke uttafor byen. Ganske greit egentlig, har et stoort rom me sofa, TV, lite kjøkken og et greit bad :)

I dag va vi tidlig oppe å fulgte me AaFK, før vi stakk downtown San Diego å spiste frokost og kikka oss kjapt rundt, men vi fant ut at vi e en smule lei av å vær turista heile tida, så vi stakk tilbake på motellet ganske fort. Slappa av nokken tima, før vi stakk på en ny pizzarestaurant i området og spiste middag :) Etter det dro vi på det som skulle vær det beste kino-anlegget i San Diego-området og så 'Knowing' me Nicholas Cage. En OK film, men vi blei i grunn skuffa ...

Well, well. I morra skal vi først en liten tur til Mexico og Tijuana, før vi stikke nordover langs Pacific Coast Highway til Newport Beach, Orange County ;D Dinne gangen har vi bestilt motell, og i overmorra skal vi på Disneyland og California Adventure! Gler oss kjempemye.

(Dårlig internett her så vi får ikke lasta opp bilde dinne gangen, men det kommer bilde fra Vegas, Red Rock Canyon og San Diego seinere :))

Xoxo t&n!