lørdag 7. mars 2009

Dag 40: Sydney Airport, Australia

Kort lita oppdatering.. Staar paa flyplassen no, skal fly til Fiji om en halvtime! I gaar va vi rundt om i Sydney, en tur paa casino saann at lommeboka blei enda tynnere og avslutta hjemme me taco... igjen! Deilig!

Flyet landa paa Fiji halv sju paa en lordagskveld, og vi har ikke bestilt nokke som helst, saa det blir spennende aa se kor vi sover i natt. Haape aa faa meldt oss paa en oy-hoppetur snart, men den vi brukte en time paa et reisebyraa paa i gaar, fikk vi mail om at dei ikke fikk bekrefta likevel. Veldig irriterende, men lite aa gjor me dessverre.

Oppdatert: No e vi fremme paa Fiji, sove paa et greit hostell til 80 krone natta! Fikk fiksa oy-hoppinga paa flyplassen, saa i morra tiidlig blir vi henta og reise rundt paa oyene i dei neste fem dagane. Sikkert veldig begrensa me baade mobildekning og internett, saa ikke faa panikk om dokke ikke hore nokke.

Skal fikse ei bra oppdatering me masse bilde og tekst naar vi kommer tilbake. Av bilda vi har sett av oyene hittil, ser det i alle fall ut som om vi skal til paradis (igjen).

Xoxo t&n!

torsdag 5. mars 2009

Dag 37: Sydney, Australia

Da e vi tilbake i Sydney by etter aa ha bodd me Lisa og Andreas en times tid uttafor bykjerna i to netter! Det va en ganske annerledes opplevelse, der vi onsdag blant anna va me paa Powerhouse-moete i ungdomsmenigheten demmes. Det minte i grunn mer om en konsert enn et kirkemote, men e kan i alle fall love at e aldri har sett saa mange gjoer saa mye ut av se uten aa ha drukke en draape alkohol... ;D Hehe, neida det va faktisk kjekt! Motte masse folk og venna av dem!

I tillegg laga Andreas kenguru-steik til oss, saa no har vi provd det ogsaa. Va godt aa smakte ikke altfor ulikt biff.

No bor vi paa hostel i Sydney, ganske mange ganga bedre enn d vi bodde paa sist og langt, langt unna Kings Cross! I sted va ned i havna aa gikk rundt operahuset, ogsaa har vi gaatt litt i butikka og kjort ganske mye buss ;) Hehe ...

Xoxo t&n!

mandag 2. mars 2009

Dag 35: Surfers Paradise, Australia

Eeeey, been a while! Siden vi kom til Sydney for 8-9 daga siden, har vi knapt hatt dekning på telefonen, men no kommer i alle fall ei saftig oppdatering fra Australia!

(Søndag): Vi får begynne på begynnelsen. Kom til Sydney tidlig forrige søndag, og dro rett på hostellet vi hadde booka for to netter. Fant ut at vi hadde bomma me en dag, så den første natta va visst allerede gått og vi va 50 dollar fattigere. Siden vi kom tidlig på en søndag, hadde natta satt sine spor rundtom og det va, for å si det kort, jævlig å komme dit etter ei natt på flyet. Folk og øl fløyt i gangane, rommet våres hadde ikke gulv (bare skittentøy overalt), badet va råttent og det va bare kalde dråpa i dusjen. Sov nokke tima, før vi hadde ei runde rundt i Sydney å kikka oss litt rundt. Spiste lunsj i Darling Harbor og kosa oss der, før vi fant ut at vi ikke kunne vær en dag til på samme hostellet og meldte oss på en 5-dagers surf camp fra Sydney til Byron Bay. På ettermiddagen va det filmfestival i parken, og vi og mange tusen andre så film og slappa av på gresset! Deretter gikk turen tilbake til horestrøket og hostellet på Kings Cross.

(Mandag): Tidlig opp og komme oss holdeplassen, for å bli henta av Waves surf camp. Blei henta av tidenes råeste fyr, som kom en halvtime forseint og som trodde vi va i begynnelsen av februar enda. Han kom me en buss me 19 sete til 37 folk ... Vi lurte i grunn på ka vi hadde meldt oss på først, men det viste det se å være ingen grunna til etterhvert.. Uansett, vi kjørte et par tima nordover og kom til Seals Rocks kor vi sjekka inn på campen, før vi dro å hadde våre første surfetima på ei heilt fantastisk strand. Siden omtrent heile kysten e strender, har vi nesten vært aleine på alle, men den ene mer fantastisk enn den andre heile veien. Vi blei der til solnedgang, før vi dro tilbake på campen og hadde middag og fest resten av natta ;)

På campen blei vi kjent me i alle fall en 7-8 stk som vi har reist videre me heilt til i går og hatt det råkjekt me! Trist å reise fra dem no, men møte i alle fall Jenny og Sigrid fra Harstad igjen på Fiji om ikke så lenge ;D

(Tirsdag, onsdag og torsdag): Dei tre neste dagane blei i grunn ganske like, stod opp grisetidlig, spiste frokost i søvne og kjørte til stranda rundt åtte. Der hadde vi fulle daga me surfing, lunsj og mer surfing frem til ettermiddagen. Turid va me på surfinga til og med onsdag, men etter at stranda blei stengt onsdag ettermiddag fordi vi faktisk hadde en to meter lang Reef Shark svømmende få meter bortafor oss, blei ho vitterlig ikke å se i vannet verken torsdag eller fredag. Det va først nokken i gruppa som mente dem så hai, men det blei bare feid vekk som delfina.. Ei stund seinere tok instruktørane beina forsiktig på brettet og padla se inn, og etter å ha fått se sjøl i sikkerhet, blei resten av oss også kalt inn! På kveldane blei det fellesmiddag på campen me øl, GOON og drikkeleika natta lang ;)

(Fredag): Etter å ha reist oppover kysten og vært innom mange av dei beste surfespotsa på østkysten, kom vi fredag endelig frem til famous Byron Bay. En dritkul liten plass me bare nokke tusen fastboende, og resten surfera, backpackera og litt hippia. Vi innlosjerte oss på Backpackers Inn, sammen me dei 7-8 vi nevnte tidligere og hang me dem i helga også :) Fredag hadde campen avslutningsfest på en kul plass som hete Cheeky Monkeys.

(Lørdag): Hadde egentlig bare tenkt å vær to netter i Byron, men lørdag signa vi opp for ei til. Fikk tatt oss en liten tur ned på stranda, før vi og Harstad-jentene laga nyyydelig taco på hostellet ;D Deilig å endelig få "norsk" taco igjen. Vi hadde vors på rommet, og også dinne kvelden endte som resten av uka ...

(Søndag): Våkna og spiste taco til frokost også, stakk en liten tur på stranda, shoppa litt og lagde pasta på hostellet. Hadde spillkveld med Monopol - Star Wars edition (no kidding) la me gjengen, siden vi skulle reise tidlig mandag, mens dem skulle skydive enda tidligere! Tok et tårevått farvel etter ei herlig uke me mange, men gode og forskjellige folk ;p

(Mandag): I dag heiv vi oss på en buss en time nord, til Surfers Paradise. Etter over ei uke me folk på alle kanta, tenkte vi å spandere på oss ei natt på hotell, men selv om vi hadde gitt beskjed om early check-in, va ikke rommet klart. Vi gikk ned igjen å klaga, og blei oppgradert til suite me ocean view, to soverom, kjøkken og fikk ei flaske champagne og sjokolade på kjøpet. Ikke verst ;) Turid har gått på shopping spree i dag, vi har spist på Hard Rock Cafè og vært en tur på kino! I morra har vi heile dagen til rådighet, før vi til kvelden flyr tilbake til Sydney og skal bo me våres gode klassevenn Lisa i to netter ;D Skal passe på å oppdatere oftere fremover, det love vi :D

Xoxo t&n!