lørdag 31. januar 2009

Dag 5: Hua Hin, Thailand

Da va backpacker-livet i gang ... Vi kom oss pa togstasjonen tidsnok til 09:20-toget, og va klar til tre tima uten air condition, men der stoppa det. Toget va allerede fullt, fordi det va gratis og lordag og vi maatte staatt heile veien til Hua om vi skulle var me.

Dermed hjalp turistinformasjonen oss i steden me aa finne en slags taxi-bil, som frakta oss til Hua Hin greit og billig.

Vi va fremme allerede halv tolv, sjekka inn paa hotellet og stakk rett paa stranda aa motte Elisabeth og dem. Det va deilig aa endelig komme se paa stranda aa bade i havet og slappe av litt mer.

Etterpaa stakk vi tilbake til hotellet, og no va rommet klart. Vi hadde forberedt oss paa det verste, og godt va det, for det va ikke mye aa skryte av. Dusjen e javlig, og utsikten e rett inn i en murvegg (Sorry Frekhaug, ikke mye brannsikkerhet). Ellers har vi to spinkle senge, og pa dem laa det bare en lapp om at vi maa passe oss for tyva ...

Off, faar bare gjor det beste ut av det og vare mye paa stranda dei neste dagane. No sitte vi paa internettcafe foer vi skal ut aa spise, saa vi maa gaa. Blir nokke daga til neste Skype, men faar i alle fall oppdatert litt her. Bilde kommer ikke foer vi e paa Koh Samui, som vi reise til den 3. :)

Xoxo t&n!

fredag 30. januar 2009

Dag 4: Bangkok, Thailand

Siste dagen i Bangkok brukte vi på taket på hotellet. Vi fikk ikke mye farge, men d hjalp litt.

Vi tok egentlig vår første middag ute i kveld, har slitt litt me matlysta hittil, men måtte prøve nokke skikkelig i dag. Spurte resepsjonisten, og blei anbefalt steak house på JW Marriot-hotellet. Vi dro dit, og siden det ikke va meny uttafor, gikk vi bare inn å satt oss ned. Fikk menyen, og dem hadde bare 5-6-7 retters meny til rundt 1000 kr ;o, men vi fant oss til slutt hver sin fem-retters til 200 ...

God å mett no i alle fall, men det va litt av et sjokk å se prisane på menyen etter at vi hadde satt oss å allerede bestilt drikke. Va uansett en dritkuul plass å spise, der kokken stod rett foran oss å laga til alt vi spiste :)

Vi har også brukt dagen på å planlegge resten av oppholdet i Thailand. Først tar vi oss nokken daga i Hua Hin med Elisabeth osv (naboen til Turid), før vi reise til Koh Samui. Så reise vi til Krabi og tar nokken netter på årets bursdagsgave som Nikolas fikk. Det gleda vi oss veldig til :D

Deretter har vi tenkt å hive oss på en båt til Phi Phi, før vi reise til Phuket den 17. og tar flyet videre til Kuala Lumpur. Bestilte flybillett no i sted og betalte bare 180 krone per pers, pluss 70 for ekstra bagasje!

Når vi skal reise videre til Hua Hin i morra fikk vi hotellet til å sjekke togtidene, og første toget kosta 70 krone og e eneste me air-condition. Resten av toga va uten, men dei va gratis. Spesielt! Spørsmålet blir om vi skal ta toget 08:05 me air-condition, eller vente til enten 09:20 eller 13:05 å ta gratis-tog uten aircondition og få nokken tima ekstra søvn? Ka dokke sir?

Og når dokke har funne ut ka tog vi skal ta, så reise vi til Hua Hin og der skal vi bo litt mer backpacker-ish, så det ser ikke ut som om vi har internett der :( Skal prøve å få oppdatert litt likevel, må no finnes internett en eller anna plass der å!

Xoxo t&n!




Vi fikk en gratis drink hver og et fat me litt salat og skinke me bassenget.


Her står kokken vår og laga en av våre 5 retta..


Her sitte vi på Nami Japanese Teppanyaki Steakhouse i kjellern på JW Marriott Hotel.

Søt liten gutt som jobba som "take away-syklist" for McD ;)

torsdag 29. januar 2009

Dag 3: Bangkok, Thailand

I natt sleit vi me å sovne fordi vi forstatt e litt vant til norsk tid, men cirka klokka 4-5 (thaitid) sovna vi og stod ikke opp før klokka 12.00. Da tok vi oss en tur opp på taket på hotellet og solte og bada et par tima. Det va deilig.

Etterpå dusja vi og stakk downtown, der Bangkok va litt mer Bangkok enn det va i sidegatene vi va i igår. Det va nokke enorme kjøpesenter der, så vi brukte nokken tima på det og Turid kjøpte se et par sko, men siden ho har vært så mye lame Nikolas, måtte ho ha to forskjellige størrelsa. Så vi lurte ho bak kassa og tok en sko i 39 og en i 38. Nice? Etterpå stakk vi på Siam Ocean World. Det e et ganske stort akvarium, der vi tok glassbåt rundt i ett av bassenga og så på svære tigerhaia rett under oss ;o I tillegg va der 4D-kino der vi blei spist av haia og kjente vann og vind , og blei kasta frem å tilbake!

Vi tok metro til, og betalte fire krone per pers, mens tilbake tok vi et kvarters taxi-tur til 20 krone! Not bad, men no e vi tilbake på rommet og driitslitne, så i kveld blei det bare roomservice og en film på tv :) Bangkok e en slitsom by, me alle folka og bilane over alt ... men joda, alle smila og e hyggelig, så vi kosa oss trossalt!

Flink dokke e kommentere, det må dokke fortsette me og legg dokke til som følgera :) Ligge forresten masse bilde på Facebook!

Xoxo t&n!




onsdag 28. januar 2009

Dag 2: Bangkok, Thailand

FINALLY! Etter et døgn me reising kom vi endelig frem til Bangkok.
Klokka 16:00 (lokal tid) landa vi til 30 grader. Det va en lang flytur, men vi sov begge en del underveis og Turid fikk se flere filmer mens tv'en til Nikolas va ødelagt. Han fikk heldigvis sett halve Kung Fu Panda før batteriet på ipoden gikk.

Tollen og bagasjehentinga gikk i grunn ganske greit, og på veien ut blei vi forsøkt kapra av ivrige taxisjåføra, men klok som vi e gikk vi heller til ei skranke å ordna en deal der. Først etterpå skjønte vi at vi hadde slått til på en rådyr luksusbiltur til hotellet, men no har vi lært :)

Hotellet vi bor på her i Bangkok e dødsfint - ikke akkurat backpackerstandard, men d kommer nok raskt nok. Vi va rask å dusje og stelle oss sånn at vi fikk dra ut å oppleve litt av byen. I resepsjonen fikk vi et kart og heilt på egenhånd tok vi t-banen til d vi trodde skulle være sentrum. Men vi bomma litt der og endte opp i ambasadestrøket kor d verken va resturanter eller butikker. Etter en time spansering i håp om å treffe på et spisested tok vi taxi tilbake til hotellet kor vi spiste litt mat.

Så no sitte vi på hotellet og vi har planlagt korsen vi skal bruke dei neste dagane i Bangkok. Det blir besøk på verdens 3. største kjøpesenter, waterpark og siam center bl.a.
Vi lærte fort at d e lurt å planlegge litt før man stikke ut i en av verdens største byer.....

Xoxo t&n!





tirsdag 27. januar 2009

Dag 1: London, Heathrow

No sitte vi å venta på flyplassen i London. Vi venta på å få begynne boardingen kl 22:00 (norsk tid). Vi måtte kjøpe oss internett for en time her så vi kan holde oss oppdatert på håndballkampen. . Det blir ei lang natt på flyet, men vi har sove lite så satsa på å sove endel underveis..

Vi skal legge inn bilde me en gang vi kommer til Bangkok så stay with us.

Forresten så har ikke vi peiling på kor hotellet ligge i Bangkok så blir spennende om vi finne d.

Xoxo T&N

Dag 1: Gardermoen

Endelig e vi på vei. Det va bra oppmøte på Vigra, med tre foreldre, ei mormor og én Stig. No sitte vi på Gardermoen og har endelig fått laga blogg. Flyet våres går ikke herfra før 17:15, så skal vi vente i London til 21:30, før vi flyr videre til Bangkok! Så e vi i Bangkok ca klokka 10:00 norsk tid.

Reiseruta vår ligge til høyre på forsida :) Si fra hvis dokke har spørsmål!
DOKKE MÅ GJERNE KOMMENTERE!

Xoxo t&n!